Nya dataskyddslagen - GDPR

Du har säkert hört talas om GDPR vid det här laget!

GDPR (General Data Protection Regulation) är den nya dataskyddslag som börjar gälla inom EU den 25 maj och som ersätter den gamla svenska personuppgiftslagen (PUL)

Det är viktigt för oss på Träna att du känner dig trygg med hur i hanterar dina personuppgifter därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den data som vi sparar hos oss.

Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss och att behandlingen följer gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner. 

Vårt mål är att skapa en så bra upplevelse som möjligt för dig som kund på Träna. Vi behöver därför dina personuppgifter för att du ska kunna registrera dig för ett medlemsskap hos oss, teckna dig för betalningsalternativet autogiro, kunna använda våra digitala tjänster såsom bokningssystem för gruppträning, använda vårt inpasseringssystem vid obemannade tider samt få personliga meddelanden, erbjudande samt nyhetsbrev. Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag.

Den nya lagen innebär att du som medlem har ett antal rättigheter. Du har bland annat rätt att beställa hem ett registerutdrag med dina personuppgifter som t ex namn och kontaktuppgifter, bokning- samt köphistorik.
Du kan även välja att säga upp ditt samtycke för att Träna kontaktar dig via e-post för erbjudanden och nyhetsbrev.

Kanske har du märkt att Tränas webbokning och webbshop har fått ett annat utseende. Detta är ett resultat av den uppdatering som vår leverantör Pastelldata gjort för att anpassa affärssystemet PROFIT 10 till den nya dataskyddslagen.  

Vad innebär den nya lagen för dig som befintlig medlem?
GDPR påverkar inte ditt befintliga medlemsskap på Träna och du behöver inte göra någonting.

 

Du kan läsa mer om den nya dataskyddslagen här.

PUBLICERAD 2018-05-24